nuffnang

Tuesday, January 11, 2011

choki2 vs lolipop (4)

aku membuka mata..
"isya...isya dah sedar..alhamdulillah.."aku nmpk mama mnyapu air mata..papa disebelah mama hnya senyum memandangku...
aku mngusap perutku..
"mama..baby isya mana mama??!!mana baby isya??"bagai dirasuk, aku brtanya pada mama..
"sabar syg..syukur baby isya slamat..nasib baik isya cepat smpai hospital.."papa mnyahut..
tiba2 pntu bilik dtolak dari luar, kelihatan seorang jururawat masuk brsama seorang baby..
"baby gurl.."mama memberitahu..aku mghulurkan tgn bagi mnyambut baby tu..mnitis air mata ku saat prtama kali menatap wajah brsih itu..
comel..mama ckp mcm muka ku masa kecil dlu..tp dia ada lesung pipit..
aku mnangis mngenangkan nsb anak ini kelak..
bgaimana dia akan membesar tnpa bapa??prlahan2 aku mncium pipinya..mama ckp, papa dah azankannya td..
'hawa damia bt abdullah..'itulah nama yg aku beri pada cahaya mataku yg 1 ini..
hampir trlupa pada fiz..
"papa..fiz mana??"
"fiz slamat..tangannya patah.."
"papa..isya nk jmpa dia.."
"sabar syg..papa rasa baik xpyh lagi buat masa skrg..isya sndri pn baru sdr..fiz salah fhm..maafkan papa..papa trpaksa cerita sgalanya pada fiz.."
"its ok papa..isya pn nk gtau segalanya pada fiz..tapi..pe kaitan fiz dgn adam??"
"yg tu, baik tunggu fiz gtau.."
aku akur dan tpaksa sabar menanti..
seminggu kemudian aku dan damia dibenarkan pulang..papa ckp fiz xde kt hospital ni..
fiz tuka ke hospital lain sebaik mngetahui aku sedar dari pengsan..
dan aku hnya mampu mnanti dan brharap suatu hari nnt kami akan brtemu..


sebulan brlalu, namun masih tiada khabar berita darinya..aku prnah cuba mghubunginya tapi usaha itu sia2..numbernya dah ditamatkan pkhidmatan..
skrang cuma damia yg mnjadi buah hati ku..namun, masih trdengar kata2 akhir fiz..
"saya dah dpt jwpn nape awk tinggal adam..thanx.."
dan sebelum kemalangan, dia memanggil aku hawa..aku yakin dgn apa yg aku dgr..


10hari kemudian, genap umur damia 40hari..dan tempoh pantang aku juga dah berakhir..
hari ini aku brcadang hnya mahu mghabiskan masa brsama damia..
mama mghampiri aku dgn sebuah bgkusan d tgn..
"isya..ada bgkusan utk isya..td posmen hntar.."
"trima kasih mama.."aku mnyambut bgkusan trsebut..
di atas bgkusan itu trtulis 'choki2 vs lolipop'..hmmmmmm..sape pngirimnya..
prlahan2 aku membuka bgkusan trsebut..then...what a surprise??!! bungkusan itu dipenuhi choki2 n lolipop plbagai size..
trdapat 1 kad comel brwarna pink trselit di antara isi di dlmnya..
'hawa arisya liyana..
plz choose either 1 between choki2 n lolipop..
i'm waiting 4 ur answer at marriott hotel around 8pm to nite..
-hafiz adam @ fiz..'


hafiz adam??tapi jauh d sudut hati aku sgt merindui insan yg bernama syafiq adam..knapa namanya bukan syafiq adam??
apa pun, aku decide utk prgi brjumpanya mlm nnt..sgala prsoalan memerlukan jwpn..namun apa prmainan fiz kali ni??
nape smpai prlu ke hotel?


selepas solat maghrib mlm itu, aku mngenakan pkaian yg sesuai dan bersolek ala kadar..aku membawa 'jwpan' yg aku pilih brsama..
papa mghantar aku ke tmpat yg djanjikan..mama d rumah mnjaga damia..
(bersambung)

10 comments:

  1. x sabar nak tunggu bab seterusnya!!

    ReplyDelete
  2. akak cpt la
    dh xsaba dh nk bca nieh
    :d

    ReplyDelete
  3. salam..

    suka membaca entri ni...
    "untungnya shafiq adam tu..."

    **follow ur blog..**147

    ReplyDelete
  4. as salam.. hye2..best laa cerita nie..
    xsabar nk tggu sampai ending..huhu

    efa follow ya.. :)

    ReplyDelete
  5. bile nk smbung lagi... :) cpt2.. xsaba~~~~

    ReplyDelete
  6. a'aa la kak...cptla..x sbr nie...

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. sekamar rindu..nape syafiq adam untung??haha
    dah sambung....nnt tengok2 la k :)

    ReplyDelete