nuffnang

Friday, May 20, 2011

my heart (5)

kereta shah terbabas n melanggar pembahagi jalan..shah ok kot..cuma kepala dia terhantuk..doc bimbang sbb kemungkinan shah mengalami pendarahan dlm kepala..yg pasti shah mengalami gegaran otak..shah xsedarkan diri n pape pun kena tunggu shah sedar dlu utk tahu keadaan dia..mama n papa shah dah on the way dtg sini..myb pagi esok baru smpai..aku mghampiri shah..menitis air mata aku melihat muka pucat shah..kepalanya berbalut..
'maafkan saya, awak..awak bangun la..saya kat sini..saya ada dgn awak..'
perlahan2 aku menggenggam tangan shah..aku mncium tgnnya..
'maafkan saya..'
baru aku perasan..shah memakai cincin perkahwinan kami..cincin yg mnjadi bukti bahawa kami telah diijabkabulkan..tapi aku??cincinku selamat tersimpan di dlm bekas baldu merah...aku menangis semahunya..nafasku sesak lagi..dan d sebelahnya, saat menggenggam tgnnya, pandanganku kabur..segalanya gelap gelita..


terasa seperti kepalaku diusap perlahan, mengejutkan aku dari lena..aku mndongak..
shah??
"awak..awak dah sedar??"shah tersenyum..tanganku hangat dlm erat genggaman shah..
"nape ni??"shah menyapu saki baki air mataku..
"awak nangis sbb saya ek.."suara nakalnya mengusik aku..
"awak..maafkan saya..saya takut.."aku memeluk shah, menangis semahunya d bahu shah..dan kala itu, aku sedar bahawa aku perlukan shah..dia suamiku..dan dia milikku..
"yu..awk xsalah pape pun la..nape mintak maaf??"
"saya xde pe pun dgn akim..saya xg makan pun dgn dia.."
"saya tau..dah2..klu muka comel nangis xpe gak.."shah mncium dahiku..
"what??"serta merta aku melepas shah dari pelukan.
"buruk la muka awk nangis.."aku tarik muncung..panjang wooo...tiba2 tangan shah mencuit lembut bibirku..
"apa panjang ni??buruk la...haha..dah la syg.."


sebulan berlalu..shah dah sembuh..hubungan kami sgt ok..kecoh kalangan kwn2 yg aku kapel dgn shah..kapel la sgt kn..haha..tapi masih xde org tahu yg dia hubby aku..xde org tnya, xtau cane nk gtau..seronok bercinta lepas kawen..dan hari2 aku, msti lah sgt best..
tiap2 pagi dia akan kejut aku solat subuh..dia akn sms juz wish gud morning, pastu dia akan call..so, tiap kali aku bangun, akan ada 1sms dari dia..kdg2, even aku dah bgn pun, aku tetap akn tunggu call n sms dari dia..n tghari kami akan lunch sama2..
"awak..ada x buku statistic??"
"ada..nak..??"
"yup.."
"k..harga ye dlm rm80..saya kasi discount la..rm50..blh??"
"kena byr ke??"
"ish..mesti la.."
"ngn wife sndiri pun berkira ke??"
"lorh..wife tak wife, byr tetap byr.."
"kedekut tau.."
"nak x??"
"cancel.."
"ok.."
"awakkkkk!!!!"
"ye!!!!!nak pe syg??"
"ish..geram la.."
"haha..alahai..mucuk2..ha..muncung ag la tu.."aku saje memanjangkan ag muncung..
"tau x??"shah bertanya..
"xtau.."
"nak tau x??"
"pe??"
"awk wat camtu kan...mcm nk mntak kiss..."
"shahhh!!!!"aku mncubit lembut lengan shah..
"adeh..sakit la..xbaik tau..dera hubby.."
aku mncebik..
"ye isteriku syg..esok saya kasi k..dah..senyum la.."


aku sedar somthing yg pelik berlaku pada diriku..selalu batuk n cepat penat..kdg2 aku semput..dah 2kali kot aku pitam sbb semput..tanpa pengetahuan shah, aku ke hospitalbagi memastikan keadaanku..


(bersambung)

6 comments:

  1. sweet..!!!
    smbg2..hee..ngade lak..=P

    ReplyDelete
  2. saya suka part nih..tak sabar nak tunggu ending dia...agak2 sad or hepy ending ni ayyin?huhuhu

    ReplyDelete
  3. afie gelak sowg2 bce story nie . . HHA

    ReplyDelete