nuffnang

Tuesday, May 17, 2011

my heart (3)

shah dtg ke x ni??aduyai..dah dekat sejam aku tunggu..nk tunggu or nak blah..aku lpr gle ni..haish..tu la..padan muka aku..mlm tu aku xde discussion pun laa..present pun aku xbeli..hurm...yes!! ada idea..aku mncari2 earphone di dalam saku beg aku..nasib baik ada..huhu..
tapi..mana shah ni..merajuk r tu..mcm pmpuan..dan aku menaip sms..
'awak..saya kat cafe lagi..'
beberapa minit kemudian..
'balik laa...'
'saya tunggu..even sampai esok..'
'balik..'
'saya tunggu..even awak xdtg..'
'nape lak..kita kwn je kan..'
'xkisah la kita camne pun..'
'suka ati awk laa..'


aduyaii..mati aku kalau dia betul xdtg..nak balik ke r??tapi kalau dia dtg cane??spoil la nnt..redha je la...duduk sni, tunggu..


seketika, aku memandang jam tgn...10mlm..so, dah 2jam aku tunggu..xpernah selama ni aku tunggu org..bosan, aku mainkan lagu2 yg aku save dlm handfon..aku menguap..alaa...ngantok...dan akhirnya........ZzZZZzzzZzzZzZzzzZzzZzz


"yu..ayu..bangun.."ada suara memanggil nama aku dan ada tangan mencuit bahu ku..perlahan2 aku membuka mata..
"shah??"
"watpe kat sni??"
"erk..awk dah sampai??ala..kat ne ni??"
"ish..mamai..kan saya suruh awk balik.."
"owh..dah pukul bpe skrg??"
"dekat kol 11"
"awk dah mkn??"
shah mengangguk...
tiba2..
"krukkk..kriuukkkk" alamak..perut aku..erk..
"awk xmkn ag ke??"
aku cuma senyum dan menunduk..sampai ati ye wat aku tunggu camni..
"kan saya dah ckp saya ada meeting.."
"meeting pe??"
"pape la..sejak bila ambik tau pasal saya ni.."
"tnya sket je pun nak kecoh.."omel aku sendiri.
"apa??"
"xde pe.."
"dah2..jom.."
"nak g mane??"
"awk ckp nak blnje saya kan.."
"skrg??"aku memandang sekitar cafe2 yg dah hampir ditutup..kalau time camni, mana la ada makanan lagi..
"bukan kat sini la..dah..jom masok kreta.."
"nak g mana??"
"makan kat tempat yg ada mknan yg saya nak mkn.."
aku cuma menurut kemahuan shah..ye..aku ngaku salah aku..xpe la tunggu lama pun, dia pun mcm dah ok skrg..tapi..xde ke maaf ke, apa ke..3jam kot aku tunggu..pe punya laki laa..kalau kena sate best gak ni..
dan shah membawa aku ke 1kedai sate..
"saya nak mkn sate.." 
mana dia tau aku nk mkn sate?? kebetulan kot..so, mmg banyak la aku mkn..best woooo....selesai mkn, aku ke kaunter utk pembayaran..
"berapa bang.."
"rm20.."
sebelum sempat aku membuat bayaran, ada tangan lain yg lebih cepat menghulurkan duit..
"awak..saya byr la.."
shah mencebik..
"lain  kali la..dah jom balik.."


dalam kereta..
"thanx.."
"xpyh thanx.."
"nape lak.."
"tu tanggungjawab saya la..1st time kot saya blnja awk mkn..thanx sudi mkn ngn saya.."
aku speechless..
"mana hadiah saya??"
"hadiah?? ala..xsempat beli la.."
"ye la.."
"ha..tapi ada somthing saya nak share ngn awk.."
"pe"??
aku membuka beg dan mncari earphone tadi...sebelah, aku hulur pada shah yg sedang memandu..dan lagi sebelah aku pakai..
"dgr la.."dan shah memakai earphone d telinga nya..
"xde bunyi pun..."
"ek??ala..rosak ke.."
shah menanggalkan earphone..
"jap2..jgn bukak ag.."
"kan rosak.."
"pakai la.."
shah mengeluh..tapi sekali lagi dia memakai earphone..
"ehem2..dengar k.. happy birthday to you..even it's maybe too late..i'm sorry for that..happy birthday to you...."
pergh..gila merah terbakar muka aku...malu gle kot..pe bnda yg aku buat ni???
"erk..ehem..hahahahahahahahahahahaha.."shah gelak besar..aku terik muka masam..
"nape gelak..ye..tau saya nyanyi xbest.."
"tau pun xbest..dah tu, nape nyanyi??"
"ye la!!!"bengang nye...ketawa shah masih bersisa..
"just stop it blh x??dah la gelak tu.."
"ye..baik..erk..hahahahahaha.."
"huh.."
"thanx dear.."
"ha??"
aku xdpt tangkap apa yg shah ckp..dia ckp thanx dear ke??salah dengar kot..
"xdepe.."
dan kami terus diam hingga sampai ke uni..
"nite.."shah memecah kesunyian..ada senyuman terukir d wajahnya..
"nite.."aku membuka pintu dan terus kluar dari kereta..
"wait!" shah kluar dari kereta dan menuju ke arah aku..
"what??"
dan shah menarik aku dan mncium dahi ku..kali ni, aku speechless tambah kaku pulak.. shah pulak, terus masuk ke dlm kereta dan pergi tinggalkan aku sorang yg tgh blur kat situ...
'apa yg berlaku tadi??'
beberapa minit kemudian, handfon aku menerima 1 sms..
'thanx 4 da great song..that's the biggest n priceless present that i ever had..thanx a lot..<3 '
dan aku tersenyum sendiri...

(bersambung)

8 comments:

  1. bestttttt ! HHA - suka3 . . :)

    ReplyDelete
  2. kak ayyin . . afie tggu sambungan nie . . HHA

    ReplyDelete
  3. alaa..lek luu..xwat ag..huhu

    ReplyDelete
  4. HHA - afie akan tggu . . afie mmg minat dgn karya kak ayyin . . best ! :)

    ReplyDelete
  5. best gler .... adush .. lambat ag ker nak smbung .. huhu

    ReplyDelete
  6. tq allz...tgk la karang2 ke..ayin inform nnt k

    ReplyDelete