nuffnang

Friday, June 10, 2011

my heart (10) final

abg..abg kat ne??ayu rndu abg..


3hari berlalu.. dan 3 hari aku x terima berita tentang shah. aku pun xtahu siapa tuan empunya jantung yg memberi peluang untuk aku terus hidup.mmg procedur hospital x akan mendedahkan maklumat tentang penderma.tapi, dgn jantung ini, aku boleh terus mencintai shah.doktor ckp, mungkin aku akan berada d hospital selama 3minggu lagi.ptg itu mama dtg membawa perakam suara.. mama ckp shah tinggalkan pesanan utk aku.


"hai syg..watpe tu??tahniah utk operation tu..sori la abg xde dgn ayu skrang. mesti ayu rindu abg kan. abg pun rindu ayu..jgn risau pasal abg..abg nak ayu sihat..abg syg ayu.."


ntah berapa kali aku mendengar rakaman itu.namun, bukan itu satu2 nya rakaman suara shah. keesokan harinya, mama membawa rakaman lain pula.


"salam syg..lupa nak pesan somthing.. kalau syg abg, janji dgn abg, jgn tnya sape2 pun pasal abg k..janji tau..abg selalu ada utk ayu..abg jnji akn bersama ayu smpai akhir hayat."
hari2 aku seterusnya terus ditemani suara2 shah dan aku tidak tnya apa2 lagi berkaitan shah pada mama walaupun dlm hati aku memberontak ingin tahu.suara shah sudah cukup menenangkan aku.


3minggu berlalu dan aku dibenarkan pulang ke rumah. mungkin shah menanti aku d rumah memandangkan kesihatan shah tidak menentu.


"mama.sape ada kat umah??"
"xde sape2..nape ayu??"
"xde pape.. ayu naik atas rehat dulu k." rasa sedikit kecewa. mana shah??


aku membuka pintu bilik dan ternampak 1 kotak yg berbalut dan perakam suara. perlahan-lahan aku duduk di birai katil dan membuka kotak tersebut. di dalamnya terdapat seutas rantai emas putih bersama berlian berbentuk hati. cantik. simple.aku tersenyum sendiri..mesti dari shah..
kemudian, aku mencapai perakam suara. dari perakam tu, aku mndengar suara shah..suara lemah tapi seperti gembira.


"selamat pulang sayang..
abg hepi sgt2 ayu dah sihat. tp maaf dari abg sbb xde d sisi ayu saat ayu perlukan abg..mesti ayu cari abg kan. hehe..rindu abg ek???
ayu, abg sayang ayu, rindu ayu dah cinta ayu.. abg rasa dah sampai masanya ayu tahu perkara sebenar.sebenarnya, jika rakaman ni diterima ayu, maknanya ayu x akan jumpa abg sampai bila2.mungkin abg ada dgn ayu..tapi ayu xakan jumpa abg..abg mnta maaf, syg. abg xbermaksud nak tipu ayu. rakaman yg ayu dgr sebelum ni adalah rakaman yg abg dah siapkan sewaktu ayu koma sebelum pmbedahan. pnyakit abg dah sampai peringkat sgt kritikal dan doktor ckp, peluang abg sgt tipis atau hampir xde. abg xnak operate. syg.. ada beberapa perkara yg ayu xtau sepanjang kita bersama.
mula dgn masa kita jmpa kat cafe..ingt x baju abg kotor sbb mee goreng tu??hehe..abg dah cam la ayu masa tu..tp abg pun xsetuju sbb abg xkenal ayu.bila jadi mcm tu, abg ingt abg kena queen control.tp masa tu sebenarnya abg cuak.xtau la nape..abg dah jatuh cinta pndang ptama kat ayu kot..mlm tu abg xleh tido pk ayu tau..abg yakin sgt, mesti ayu xsuka abg masa tu kan??tp abg saje buat xkenal ayu..


masa g umah ayu, ayu sepak kaki abg..sakit tau x..balik umah, mmg lebam kaki abg. 3 hari abg jalan x betol..garangnya ayu...lepas tu 1st nyte kita..hehe..tu 1st night yg x pernah abg bygkan..tp seronok dpt kenakan ayu.hahaha. muka ayu pucat masa tu. mmg abg menggigil tahan gelak.masa ayu kat dlm toilet, abg gelak tegolek..lawak sgt!! hahaha. abg tengok jam. 20minit ayu kat dlm toilet..hahaha. tp mlm tu mmg xde langsung abg pk nk sentuh ayu sbb abg tau ayu xterima abg lagi.ayu xkan tido atas katil kalau abg ada kan??sbb tu abg tido bawah. xkan la nk biar ayu tido bawah..dan abg tekad, abg nak cuba pikat ayu..camne pun, ayu dah jadi wife abg.so, no wonder la abg jelez ayu dgn akim tu kan.


pastu, besday abg. mula2 ada gak la kecewa sbb ayu x ambik tahu pun.. tp xde pun abg merajok ngn ayu..ayu la mcm bersalah sgt ngn abg. sakan mntak maaf. so, abg apa lagi. bila lagi ayu nak pujuk abg camtu kan.hehehe. mlm tu mmg abg ada meeting. tp meeting kat cafe tu gak. abg nmpak ayu. ayu je xnampak abg. kesian ayu lama tunggu abg. tp, padan muka. sape suruh x tau beday hubby?? ayu mmg nak mkn sate masa tu kan??haha..tekejut x cane abg leh tau? ayu ngigau.masa tido ayu ada sebut sate. xcaye ek??tapi, sumpah mmg ayu ngigau..syg.. abg suka lagu besday tu.


then, pasal Yumi tu pun saje nak kenakan ayu..haha. tp mahal tau abg beli tu..sbb tuan ye xnak jual kete tu. so, abg ambik gak dgn harga lbh kurang vios abg tu. tmbah abg modified ag. tp xpe. abg suka tengok ayu ngn kete tu..sesuai..hehe


lagi, yg mlm kita kuar tu, abg dah bajet minyak yumi sempat sampai pantai tu je.abg dah plan nk bermalam ngn ayu kat resort tu. abg rindu ayu tau x.. xtau ag cane nak ajak ayu.tp malang kan nasib abg mlm tu.


syg. awal2 abg dah tahu tentang pnyakit ayu. masa ambik ayu kat hospital, ayu tetido dlm kete. abg check dlm beg ayu n jmpa surat doktor.hari tu abg terima 2 berita. pnyakit ayu n abg.dan sebenarnya abg xsuka mndi laut.
doktor suggest abg wat operation tp dlm masa sama, abg check jntung abg sesuai x ngn ayu.doc ayu ckp susah nk cari penderma.dan result ye wat abg hepi sgt. jantung abg sesuai utk ayu.so, abg x nak operate.ayu faham kan maksud abg??
sekarang, abg ada dgn ayu, bersama ayu. kita akan brsama smpai akhir hayat.ni je abg mampu buat utk ayu, syg..
abg xde niat pun nk tipu ayu k. tp abg sediakan semua rakaman yg ayu terima kat hospital sbbabg xnak jatuhkan semangat ayu. ayu kena survive utk hidup. abg nak ayu cepat sembuh. jgn salahkan mama papa. sbb ni prmintaan akhir abg kat mereka utk rahsiakan pemergian abg.


syg. jaga diri. jgn sedih abg xde kat mata ayu.be happy, teruskan life ayu k.rntai ni ikhlas dari abg.abg mnta maaf kalau selama rumah tangga kita abg ada buat salah. abg mnta maaf sbb x mampu jadi yg terbaik. abg belum sediakan rumah utk ayu.ni je yg abg mampu sbagai student. cita2 abg bnyk ag utk ayu. tp masa x mengizinkan.dan, syg, abg halalkan segalanya utk ayu.
hmm..abg nk nyanyi ni. dgr tau. ehem..ehem..


Sayang..
apa yang ku katakan
apa yang ku rasakan
belum pernah dialami..
demimu segala ku kurniakan
yang susah ku senangkan
asal hajat dipenuhi di hati


Dan masih lagi engkau bertanya
sejauh manakah cinta
penjelasanku sebenar-benarnya..


C/O-
Sampai tubuh tak bernyawa
sampai ku ke pangkuan-Nya
biar jasad tak di lihat zahir
cinta ku tetapkan hadir
andai di kurnia syurga
kan ku tunggu di luarnya
jika di tanya mengapa
jawapanku menunggu kau sampai dahulu…


Mudahnya sekadar bermadah
hingga kau meragui keikhlasan sanubari
sedangkan racun pun kan ku telan
andai kau menyatakan
biar madu kepadaku..
oh sungguh


Dan masih lagi engkau bertanya
sedalam manakah cinta
lafaz ikrarku buat selamanya…


C/O-


Katakan saja bagaimanakah harus
ku hidup tanpa dirimu
sedangkan separuh nyawa jiwaku bersamamu


C/O-


Kau sampai padaku…




selamat ulang tahun pertama sayang....i love u syg.love u so much.."


-the end-





nak tengok n dgr video ni, pause dulu blog ni punya music dumper kat bawah..
video

29 comments:

  1. pg2 air mate kite da meleleh la ..:'(

    ReplyDelete
  2. pg2...dah menangis bce cter kak ayin. ;( sedih.. next story harap happy ending yer kak

    ReplyDelete
  3. wahhh . kak ayyin . . cdey laa . hmpir mnitis air mata afie nie . . :'(

    ReplyDelete
  4. best...ending sedih tp mantop...keep it up...teruskan usaha mne tau dpt hasilkn novel plak t...^_^

    ReplyDelete
  5. tym bce lrik lagu 2...tpkir kn bg0s klaw ad lgu 2 t0k ddgr...tg0k2, ad kt bwah la...heee
    skew2.....ayyin mmg da bez la ...taw jew ap yg pmbce nk :D

    ReplyDelete
  6. nice...!meleleh jugak air mata nie...

    ReplyDelete
  7. nak lah video ni...
    share yaa...
    hehehe...

    ReplyDelete
  8. hurmmm ..
    cedeyh nyeww ..
    ciyesz cedeyh !!!
    :((

    ReplyDelete
  9. thanx all. :) tu lagu KRU..antara lagu febret ayyin..hehe :)

    ReplyDelete
  10. best la cite nie :)
    sedih sngt2 baca cite nie..

    ReplyDelete
  11. im a dude who just read ur blog, and almost shed my tears a few secs ago with the ending of the story. u'r cool!!!!!! :D

    ReplyDelete
  12. sedih giler!ayun nangis laju laju tau.lagu kt blog nie pn mmg kaww timm dgn citer.awww..kalah citer my heart nie.Love is cinta pn klh nie.thumbs up k :)

    ReplyDelete
  13. haha..tq..tq.. wow..ayun bandingkan cte ni dgn 2 filem yg femes gle??? pergh~~~

    ReplyDelete
  14. uwaaa , sedih , sad ! btw , i love it ! na promo kat blog fasal blog kak ayyin ni ^^

    ReplyDelete
  15. terbaiklah ayyin...suka sgt ending dya yg benar cucuk sampy ke aty nih....hukhukhuk

    ReplyDelete
  16. thanx smua k..BIG thanx..nnt ayin try wat cte yg best ag k :)

    ReplyDelete
  17. best!!!sedih sgt cta ni...congratz kak ayyin.. :)

    ReplyDelete
  18. omu2...best sgt2..tahniah air mata sy melimpah2 kuar

    ReplyDelete
  19. saya pon..sedih gla cite ni...warghhhhh...salute kat penulis

    ReplyDelete
  20. best..suami dia mmg terbaik..tp,...sedih sgt..

    ReplyDelete
  21. thanx ollz!! :) thanx sudi baca

    ReplyDelete
  22. nearly make me cry..what a great story...

    ReplyDelete
  23. cdeyh + bezt glerr...u r d bez kaq ayyin=)

    ReplyDelete
  24. Akak, boleh tak saya nak copy cerita dari blog akak letak dekat blog saya? Btw, best sangat ^^

    ReplyDelete